sâmbătă, 14 noiembrie 2009

A fi sau a nu fi ... guvern, criza si boli ce ne mananca nervii?

In orice stire scrisa sau televizata, acestea sunt titlurile de baza. Ne intereseaza? Nu! Dar trebuie sa suportam pentru ca nu avem de ales. Putem face ceva in privinta asta? …poate sa nu mai cumparam ziare sau sa nu ne mai uitam la tv dar este imposibil lucrul asta. Sau poate ca tot vine craciunul, acestea ne sunt cadourile?
Semnalizez in felul meu propriu situatia ironica in care ne aflam in momentul de fata. Studenta fiind, observ cum in jurul meu “oamenii de afaceri” isi bat joc de noi. Ne taie din salarii sau ne avanseaza pe un salariu mai mic decat cel de dinainte – Cautam bineintele orice om sa-l facem vinovat. Si in sfarsit ne uitam la noi si vedem : Criza? In lumea noastra cubica cu peretii ridicati vizibil anul acesta,ridicati pana la cer fara o portita de iesire, observ cum nu e nimic modificat in afara de salarii si stiri. Dar noi cu salariul mic, sau inexistent … umplem cluburile, cafenelele, librariile, teatrele, sali imense de spectacol.
E bine cand ai raduceri…e rau cand nu ti se mai ofera bani. Ce s-a intamplat cu reducerile studentesti? Acele “carduri minune”? M-a oprit o domnisoara in Rectorat la Politehnica sa-mi ofere un pliant cu toate atributiile noului card de reducere studentesc, cu care te poti plimba pana in Cuba si inapoi la un pret studentesc. Foarte dragut din partea ei, mi-a suras ideea…mai putin pana in momentul in care a inceput sa imi spun ca trebuie achitata o suma de … lunar. Care e partea studenteasca? Mai bine strang eu banii respectivi, pentru ca nu mai trebuie sa achit nush ce impozit si asa mai departe. Hai sa mergem la stat sa ne plangem.
Vorbim mai bine cu cei din guvern, ma intalnesc des cu guvernul, ii dau saru’mana pe strada, si el la randul lui mereu imi face cu mana trecator. Foarte amabil domnul. “Dansul” de mult e pe picior de plecare, numai ca de data asta a zis oficial “pa”. De ce sa-l opresti din drumul lui? . Cand observi ca toti politicenii au aceleasi figuri, acelasi zambet impietrit pe fata si aceeasi ochi seci, doritori de avere, si atatea promisiuni facute doar sa fie auzite, mie imi vine sa ma prezint in fata fiecaruia si sa le daruiesc din toata inima o palma peste fata sa se trezeasca un pic la realitate. Ei, de exemplu nu sunt afectati de criza economica, de nici o boala si putin ii intereseaza de guvern…bani sa fie!!!
Au venit, ne-au luat si am pornit la pas cu totii, unii s-au pierdut pe drum (felicitari lor) si ne-au dus si ne-am dus dupa ei pana am ajuns in starea in care suntem, si anume intr-un haos total.
Viitorul ni-l facem cu manutele noastre, suferim orisice ca sa construim ceva frumos.Apoi peste cativa ani vezi ca peste casuta ta de hartie, cu greu facuta apare un nor si incepe ploaia, ce poti face altceva decat sa tragi aer curat in piept si te apuci din nou de construit. De ce asa?Pentru ca cineva te tine cu lantul de maini si de picioare fara a avea putinta de a riposta.
Sa ne invatam minte de acum in colo Nu ne putem baza pe vorbele lor “tineretul este viitorul tarii” pentru ca atunci cand viitorul vine “tineretul e batran :P si din nou educat de catre ei…unde o sa fie? Sau cand o sa fie schimbarea? Nu exista viitor diferit al tarii atata timp cat Tineretul de Azi lasa treaba pe maine, sau din simplul motiv ca lasa totul sa curga de la sine.
In legatura cu vaccinare anti-gripala…sa se faca la bebelusi?...dar ei nu produc inca anticorpi…n-are de’aface. Vaccinurile acestea nu se fac din virusul in sine? E oare bine ca bebelusii sa faca asa ceva?. Eu una nu cred. Plus pana la urma e doar o gripa, iti curge nasul, ai febra? – un fervex si un paracetamol e de ajuns. Prea se exagereaza cu prostia asta? Sa nu ne mai bata la cap aceste lucruri de parca altceva mai prost si mai tragic nu exista in fiecare dintre noi.
Pana la urma totul se reduce la curatarea interioara cat si cea exterioara a fiecaruia. Cele trei simboluri enumerate si desirate mai sus … sunt simboluri ale Romaniei fictionala. Imagineazati urmatorul lucru.: vii acasa, deschizi televizorul, si pe postul Romaia Draga urmeaza emisiunea Discovery !

Niciun comentariu: